Американският президент Доналд Тръмп ще подпише днес президентско разпореждане за налагане на мита на

...
Американският президент Доналд Тръмп ще подпише днес президентско разпореждане за налагане на мита на
Коментари Харесай

Тръмп налага на мита на китайски внос за 50 млрд. долара, ЕС освободен от мита засега

Американският президент Доналд Тръмп ще подпише днес президентско предписание за налагане на мита на китайски импорт на стойност 50 милиарда $ поради кражба на интелектуална благосъстоятелност, съобщи заместник-директорът на американския Национален стопански съвет Еверет Айсенстат, представен от Ройтерс.

Мярката може да докара до ответни ограничения на Пекин и да се стигне до комерсиална война сред двете най-големи стопански системи в света. 

С подписването на документа ще стартира интервал на съвещания за установяване на лист с китайски артикули, които могат да бъдат наранени от митата.

Според Айсенстат става въпрос за сферите, в които Китай се пробва да завоюва преимущество посредством нечестни придобивания и принудителен трансфер на технологии от американски компании. 

По думите му Тръмп се готви да разпореди на финансовото министерство да предложи ограничения за ограничение на китайските вложения в Съединени американски щати. 

В същото време излиза наяве, че Европейски Съюз и още 6 страни към този момент ще останат отвън действието на наложените тежки мита за импорт на стомана и алуминий в Съединени американски щати, които бяха наложени също по концепция на Тръмп. 

Робърт Лайтхайзър съобщи пред комисия в Сената, че Тръмп е одобрил „ пауза “ в митата, до момента в който се водят диалози за намиране на по-трайно решение.

Освен Европейски Съюз, без мита към този момент ще са Аржентина, Австралия, Бразилия, Канада, Мексико и Южна Корея. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР